part time photographer








okeh..got part time photographer yesterday.. 29/5/10
for my friends's sister marriage, Maya
not Adamaya actually, but Wanmaya..
because her husband is Wan, not Adam..hik3 :)
got a bit income..it's okay la..standard for beginner photographer like me :D
credit to Amer coz company me to snap! i'm a lil bit shy lah!
haha...
Hope happy ever until the end..
Selamat Pengantin Baru ye Maya!

accident?


last night...i hangout with my bestfriend, ayap
haha..he wants to treat me..so i out lah~
if ko x blanje mane na aku kuar..hek3 :D
btw..thx ayap..he just got his allowance for his practical training..
when we eating..there's an accident in front of us...huh~
accident again...between car and a motorcycle..
and I know the car is the one should blame for this accident..
the car wanna u-turn without looking their back..
and I ask my self..have i having an accident in all my life?
haa yes! once! hehe :D
this accident happen after I finish my SPM
and actually I just got my license car..hik3
i'm not collide with other vehicle..but I forgot to pull the handbrake
then the car move a bit, a bit, a bit and then..bom!!!
dalam parit dah weh!!
amazingly, it happen in front of my house..har8!!
my dad so mad...huh! whatever happen to me...redha je la!!
fortunately, the car not having bad damage..haha but it's dirty la..
full of mud..haa~ :)
tomorrow my dad ask borrow his office's pajero to pull the car from the big drain..
haiya..as a punishment...I have to clean up the car!
it's ok what..hek3 sorry abah :)




b.o.s.a.n!





ok boring boring boring
ape lg aku na leh rase selain boring?
bila boring msty la rase boring...
dan pabila boring keluar la program2 boringg
dan lg tambah boringg bila muke2 boring tu je kuar
boring jugak berkumpul pabila tiada mood selain boring
sekali lagi boring boring boring
dei..pe byk kali na boring da?
tp da mmg boring..na wat camne? msty la bosan
da boring,,msty la boring nak bace..tul x?
haha boring btul la korg n..nak join boring dgn aku pn maleh..
xnak bace dah..ini blog aku..ske t la na tulis pe..ngeh3~
haish..jage budak je koje aku ea..
da jage..amek mak aku dr keje..anta akak aku g klinik..
bli lauk tgh ary..tuh je la choral aku seharian..
ha..lg 1 on9..ngeh3 org kate wajibul ghunnah hukum dye :)
da jd cam surirumah da aku n..back to my old job after spm..hee :D
tp xpe..holiday msty holiday tul2..yihaaaa
dan 1 lg perkara wajib yg aku ske wat time bosan..yakni EDIT PICTURE!
erk..tuh je yg aku wat time2 camn..dan aku gak kaki download..
pantang ade muvie bru..msty download..yihaa~~
pape pon life must go on.. :)
tadaaa~~

ok babysitter!





huH~ during this holiday
i'm going to be a babysitter..ngeh3!! really2 superb job!
before this, i planned with my friend..going to work at Melaka
yurp! already sent the form job to AEON Jusco infront of my rent house
and i got their phone calling!! waaa unfortunately, i have to ignore the opportunity
have to take care of my nephew la..my sister give birth her second child
and she got baby gurl..named Najiha Solehah
aish..sorry friends, need to cancel all our program
my responsible to take care of my family..and this time only lah :)
and my second sister got her job in Cameron Highland..
what a beautiful place to visit..so cold over there
i wonder how she will take her first shower over there?
its water really2 cold even in afternoon, and at morning? super duper cold hehe :D


juz read..it's fun

sam bunkface..b4 he popular..haha

ok..i got this article in syok.org...haha really funny but full of knowledge.. :)
enhoy k..

1. Tahukah anda?..Apabila kita membuang air kecil, badan kita akan menjadi sejuk kerana telah melepaskan haba melalui bahan kumuh. Jika kita men’gencing’ orang lain, maka haba akan terlepas dari badan orang itu lalu kita akan dilempang olehnya.

2. Percayakah anda?..Wanita mengelipkan mata dua kali lebih kerap daripada lelaki dan jantung wanita juga berdegup lebih laju berbanding jantung lelaki. Tapi percayakah juga anda bahawa, lelaki selalu ada dua mata air dan jantung mereka juga berdegup dengan lebih laju jika diketahui oleh isteri.


3. Terdapat kira-kira 3,000 spesis pokok dalam setiap kawasan seluas 1.6 km persegi di hutan Amazon dimana jika seseorang bernama Amran memasuki kawasan itu, beliau berkemungkinan akan tersesat selama 3,000 jam jika tidak membawa kompas.


4. Uri Geller, ahli psikik terkenal yang dilahirkan pada 20 Disember 1946, mengatakan bahawa kebolehan luar biasa yang dimilikinya itu berasal dari planet Hoova dan kadangkala dia juga memekik sambil mengatakan yang dia adalah seorang Ultraman!.


5. Tahukah anda?..Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya. Tetapi ini tidak bermakna baki 90% lagi perlu dibuang kerana jika dibuang sudah terbuktilah manusia itu dari jenis yang tidak ada otak!!.


6. Apabila marah, Tasmanian Devil (sejenis haiwan yang hidup di pulau Tasmanian, selatan Australia) akan bertukar warna menjadi kemerah-merahan. Bila Makcik Leha marah, wajahnya juga akan bertukar menjadi kemerah-merahan padahal mereka bukanlah dari spesies yang sama.


7. Gelas kaca pecah dengan kelajuan 4,827 km/j. Pecah Kaca, Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas pula ialah ayat yang selalu diguna oleh budak-budak sekolah ketika bercinta.


8. Tahukah anda?..Otak kita mengandungi 80% air. Walaubagaimanapun..seseorang yang sudah lama tidak membuat hubungan kelamin bersama isteri akan mengalami satu sindrom yang berkaitan otak iaitu sindrom ‘masuk air’.


9. Tahukah anda?..Belang yg kita lihat pada harimau bukan sekadar pada bulunya tapi pada kulitnya. Belang pada lelaki berhidung belang pula bukan sekadar pada hidungnya, tapi juga pada bulu hidungnya.


10. Tidak ada satu pun perkataan yang bermula dengan huruf 'W' dalam bahasa Sepanyol. Sementara itu, hanya terdapat 12 huruf dalam bahasa Hawaii iaitu A,E,H,I,K,L,M,N,O,P,U dan W. Untuk pengetahuan juga, didalam Bahasa Inggeris dan Melayu mesti menggunakan ke semua huruf dari A-Z kecuali yang buta huruf kerana mereka tidak tahu membaca.


11. Hanya ada empat perkataan sahaja dalam bahasa Inggeris yang berakhir dengan bunyi-'dous' iaitu tremendous, horrendous, stupendous dan hazardous. Ini membuatkan seseorang yang bernama Fidaus berasa bangga sekejap.


12. Tahukah anda?..Di negara Norway, terdapat sebuah tempat di panggil Hell (neraka) manakala kalau kita berbuat jahat selalu, tempat yang kita akan pergi juga bernama Hell.


13. Menurut kajian ahli sains, secara puratanya, kita akan berhenti bercakap setiap tujuh minit. Tetapi menurut seorang ahli sains yang lain yang bisu sejak lahir, secara puratanya, dia tidak boleh langsung bercakap seumur hidupnya.


14. Siapakah Thomas Mapother?? Lelaki itu adalah pelakon tampan, Tom Cruise, sebelum dia menukar namanya. Siapakah pula Latiff Sufian?? Lelaki itu pula ialah cuma seorang tukang kebun di Sekolah Rendah Kampung Kerinchi.


15. Untuk mengekalkan suhu sejuk, burung unta akan mengencingkan kakinya sendiri supaya ia akan berasa sejuk apabila air itu menyejat. Anda juga boleh berbuat demikian jika hendak berbau hancing.


16. Dipetik dari kenyataan sebuah majalah, tembakau membunuh lebih ramai rakyat Amerika (seramai 450,000 orang) setiap tahun berbanding alkohol, kokain, heroin, homisid, bunuh diri, kemalangan kereta, kebakaran dan AIDS. Untuk menyembunyikan rasa takut dikalangan orang-orang kaya pula, majalah tersebut tidak berani untuk mengatakan bahawa tembikar yang di beli dengan harga yang mahal juga mampu membunuh jika dihentak dikepala dengan kadar yang kuat.


17. Tomato dan Timun adalah buah-buahan ya, bukan sayur. Taugeh dan Sawi pula ialah nama samaran pelukis majalah kartun Ujang ya, bukan Utopia.


18. Agensi keselamatan antarabangsa mengatakan jangan takut untuk menaiki kapal terbang kerana ia merupakan alat pengangkutan yang paling selamat. Ia jauh lebih selamat berbanding motosikal, bas, kereta api dan kereta. Akan tetapi agensi itu mungkin terlupa akibat jikalau kapal terbang itu terhempas ke atas jalanraya dan menimpa semua orang yang menaiki kenderaan yang disebut tadi adalah kebarangkaliannya akan hancur lebur.


19. Jangan terkejut, kalau diceraikan satu per satu dan kemudian disusun semula, seluruh batu yang terdapat pada Tembok Besar China, cukup untuk mengelilingi bumi pada garisan khatulistiwa dengan ketinggian 2.5 meter dan jangan terkejut dengan penceraian artis-artis tempatan kerana itu semua publisiti murahan yang dapat menaikan populariti pada carta bintang paling popular.


20. Mengikut fakta, sebelum era Masihi, terdapat satu perkidmatan 'pos laju' menggunakan kuda di Parsi. Posmennya akan memakai pengikat kepala dan menghantar surat tersebut merentasi Asia, beratus-ratus km tanpa henti. Mengikut akta pula, seorang Posmen yang menaiki EX5 merah dari Pos Malaysia, jika selalu berhenti-henti minum kopi di kedai mamak boleh diberhentikan kerja serta-merta.


21. Dianggarkan sel kulit yang mati yang hilang sepanjang hayat kita cukup untuk mengisi lapan beg tepung seberat tiga kilogram dan tepung itu kalau di buat roti canai, rasanya amat lazat jika dimakan bersama-sama dengan kari kepala ikan.


22. Ini adalah benar, ngauman seekor singa mampu didengari sejauh 3 km kecuali orang yang pekak walaupun dia hanya berada 3 cm sahaja dari singa tersebut.


23. Permukaan bumi adalah seluas 153,295,000 km persegi manakala orang yang jauh perjalanannya sewaktu berkelana seperti Azroy dari filem Gila-Gila Remaja pula hanya mendapat luas permandangan memandangkan dia hanya mengelilingi Kuala Lumpur sahaja.


24. Tahukah anda?..Seekor lembu kentut sebanyak 200 kali lebih banyak berbanding manusia. Tetapi ini tidaklah ada apa-apa berbanding dengan kentut seorang manusia yang bernama Faizal, tidak berbunyi tapi busuk.

sem break lah!




hoh~..always waiting this time
i'm holidayyyyy!! wee free from books!
after having war with exam for 2 weeks
hehehe
plan for this long long and long holiday..
hmm..nothing??~~
actually I'm searching for part time job
am i much qualify for that?
erkk..already sent job application to JJ AEON..
and now waiting for their calling..but when? until next sem? haha!!
i went home today..and my mum told me..
be a babysitter to your kakyong..
babysitter??? aaaaaaa why?? why??
owh ya! forgot to tell.. on 8 May 2010
I got new niece..yay! dats y my mum ask me to be a babysitter =D
help your sister la, furthermore, Angah will move to Klang
she already got her job there..then who will take care adli? (my nephew)
aiyoo..felt so guilty..
I'm not making my promise yet..but I said to my mum
I'll try to take care him.. :)

ops.. I got another story to tell..it's about BBQ party for
part 2 accounting student in UiTM Melaka City Campus..
gegege where? haha mcm bese bro! pantai puteri Melaka
the event was awesome! even we are missing sum of our frenz :)
unfortunately..I'm not feeling well on that night..
erghh fenin laaa..headache..
so I left the party and slept in caey's car..haha
x adil2..kempunan aku na mkn ayam bbq!!
waaa~~ :((


Blogroll

Followers

Search This Blog