Bukit Sebukor Waterfall, Melaka

Every time when I want to go to MITC, I will pass this waterfall..
actually this is homemade waterfall located at Ayer Keroh, Melaka..
I remember when there's news a long long time ago, there a some irresponsible man
throw a detergent and make this waterfall full with bubbles.. #LOL sape buat?bongok btul =D

on that day, my second sista went to Melaka, melawat umah mak mertua katenyer.. hehe
so we decided to meet at Pantai Klebang..
and then we can't because there's a problem.. da bwk da kamera na shoot2 bagai..huk3 so?
me, jijal and wan had make a decision to go to this place.. hahaha unexpected plan isnt?
so here it is... :)








MEBA new corporate shirt

this is MEBA's new corporate tshirt.. designed by me :)
alhmadulillah, finished a few weeks ago and been distributed to the buyer
so this is what I call corporate shirt
not like the old version.. it is just soo irritating .. for me la =.=
and most buyer complaint about the old version
macamm uniform nurse! haha

well I just designed this one.. got two design
actually I preferred the first design
because it is covered with full purple
but at last, we (MT meba) had decided to choose the second one
because the colour and design is quite same with the old version
so that people still not feel awkward when wearing the old one
well here we go.. this is the design...

first design
second design

designing this shirt isn't easy
i have to see whether this design is acceptable from majority
so those who are helping me such ideas and colours... thanks a lot
without you, I can't finish this one..

i just wondering how much the ex MT had markup for the old version shirt?
this new shirt plus colour and piping, just cost 58..
the old version? no piping, plus with little purple colour.. with same cost
so? haa pikir2 la sendiri

p/s lepas n klu pake sorg2 kt KBM baju n.. xde la rase malu.. haha

MEBA Annual General Meeting 2011




MEBA will held AGM later on.. the date for voting is on 12 which is on this Monday
so hoping all the MEBARIAN will vote for the suitable and capable candidate

I just pissed off with the MEBA's work
and I don't have any interest to stay on MEBA
I just want to gain experience..so far Alhamdulillah, I got it :)
so maybe this is the last sem me with MEBA
hope my future candidate can do well
maybe much better than me :)

I just accidentally join this MEBA
without voting or proper appointment
that's not fair isn't?
so I shall resign with that kind of way.. #hihu

so last word, good luck MEBA


Perodua Kelisa Limited Edition TV commercial



I've been searching some of perodua kelisa's video on youtube.. and then unexpectedly I found this
TV commercial.. and I just remembered I saw this on TV when I was form 2.. haha
really old skool.. and I miss that old skool time :)

bumble bee :)

entry n khas tuk nurhani rohaizad .. hehe
nih tgk kt tgkap.. haa da letak stickr kale itam.. er nampak x? =D
xnampak pake spek besa lg ea syg.. kihihi 


Make Your Own Collegue Potraits

Serius website n style.. haha so sape2 yg nak edit muke korg jd mcm n.. try la click kt YearBookYourSelf
korg bleh edit muke korg dgn gambar2 yg vintage lagi oldschool.. even in year 1945.. :D
as you can see, there's different style and fashion in each year..
so kite bleh taw fashion2 yg ada waktu zaman mak bpk kite.. hahaha just try k. you'll have fun there :)

example gambar yearbook yg aku da wat..

this is fashion in year 1962

1986? haha ntah hape2

1988? hahaha

this one is in 1996.. LOL

Selamat Hari Raya Aidiladha :)

before I start my mid sem break.... I made a promise to myself

"balik n aku na buat banner ngan banting tuk IB exhibition, chayok2!!"
"nak praktis gune MR ACCOUNTING hari2, bwk buku, nanti bleh praktis hari2"
"sampai teluk intan aku nak bukak buku hari2"
"dah sampai umah aku na buat sume assignment yg ade"
and the result? ternyata janji yg dibuat sblm cuty hanyalah omong2 kosong.. hehe
well you know when I'm home...there's something that I couldn't avoid..
segala saka2 dan hantu2 serta jin2 yg bernama malas mula merasuk kt dlm badan aku..
aku pon xtaw apsal.. apsal haa?? Mostly I will stay at home with duin nothing
mule la baring2 sambil memikirkan masa depan *cewah 

it's not late for me to wish you all
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
may Allah bless you all with happiness and bliss
 hope we will understand and feel the meaning of true sacrifice .. amin :)



Pasha ft. Adel - Penghujung Cintaku (Video Clip)



I don't care if you say I'm the Indon song's lover
and I don't care if you say that I hate local music
this song is my fav ever and ever .. hehe :D

Part 5, after a month

I started my part 5 on 12 September, pejam celik mkn tido, tgk2 da sebulan dah? 
oh gosh, time is running out too fast isn't?
starting my new sem after a long long break (i shud called them cuty panjangg) isn't easy as I though
mana lah taknya otak yang dah lama stop utk berfikir dan berkubur selama 4 bulan,
nak aktifkan balik otak n mmg susah.. ate rase bengap bebeno teman rase~ T__T

waktu sem 1 kot.. matang x muke saye? haha

And guess what? I became the class rep.. haha so the name 'moni' suit me back :D
but actually I hate to be one because there's much work that I need to carry on..
di tambah pula dengan otak yang bebal, dan kerja yang super crappy.. puff~
ape rase anda? rase mcm nak pancitkan tyr keta org then tiupp sampai angin penuh balik..
ok yg itu mmg xde keje.. haha

and for me, become a class rep is full of responsible.. why? at the start, I shud collect all the book's money and at the period, I will paid on behalf of my class.. 
plus I need to photostats all the slides for my class members...
hah~ sangat nonsense... mentang2 la aku class rep, aku kene buat sume ye?
and I wonder if I become a Prime Minister, shud I appoint myself as the Minister of Health? am I also the Minister of Communication? and also Minister of Education? haha
tidakk sama sekali, so that why we shud make it easy, create the organisation...we learn about organisation isn't? why don't we apply it?

apa yang aku buat? haha aku appoint other members to become the AJK for each subject..
so that I don't need to penin2 na pikir dan uruskan semua hal subjek yg aku ambik..
Madam Loo know about what I did.. so she asked to me, "abis class rep buat kerja ape?"
dlm ati aku nak je jwb, that is not class rep's job specification.. because I'm director of this class
eh class rep n director k? bukan company je ade director? haha msty tertanye2 kan..
I'm saying in terms of Law..Mdm Loo once said.. "you don't know anything,,better SHAADAPP!!"
so we have specialized job over here.. baru la senang kan? tadaa! :D

yg n sem 3 kot.. haha sengal je clas aku n


tp xde la aku n kejam sgt sume kerja na lepaskan kt org.. so AJK yg aku appoint hanya uruskan duit buku
psl aku takot na pegang duit banyak2.. dan pernah wak kata kat aku, dye pegang 10k duit buku
ce pikir klu 10k tu hilang.. mane na cekau duit nak byr blik?? haishh
so aku xnak la tanggung risiko pegang duit byk2.. plus duit rumah sewa pn aku yg uruskan...
duit tuu~~ jgn laa main2.. nih je la cara yg aku rase better utk kurangkan risiko tersebut..

so duit clas aku pegang.. haa n la keje aku, act as a treasury in my class.. so klu korg xde duit
cari aku.. pesai pa nak cri aku ? psl aku bukan na bg korg pnjam, tp aku bleh tnjk jek kt korg.. 
psl ape? psl suke hati aku la.. aku kan director.. hahaha
so kpd AJK aku yg baru aku lantik, terimasss byk2 kerana tlah berjaya menjalankan tugass..
dan selamat bertugas! gambatte! haha

p/s hanya Allah shj yg mampu mmblasnyer..aku xmampu.. takat blanje coconut shake tu bleh kot.. haha  insyallah

Opah

Minggu lepas aku pulang ke kampung halaman..
dan selepas tersesat pasal masuk exit yang salah, aku sampai kt rumah around 11p.m.
ditambah pula dengan silap masuk jalan pasal jalan pulang bengkang bengkok mcm taik kucing
dan signboard yg kurang dilihat utk mat speed mcm aku..
hikmah disebalik aku sesat, aku sempat berjumpa dgn member sekampung aku, amir..
dah jadi abang long highway KESAS katenyer.. tggu je la org PEKIDA cri ko kat bandar puteri tu.. mwahaha

dan keesokan harinya around 3pm, aku pulang k rumah opah..
dan itu adalah salah satu tujuan aku pulang k rumah.. ade dlm list aku kot
psl b4 aku balik Melaka aku x sempat na jmpa opah kt Kg Gajah..

sesampai jek kt umah opah, aku nampak opah mengesot..
opah xlarat na bukak pintu pagar, tu pn aku panjat pagar amek kunci kt dlm umah dye..
terkejut jugak aku tgk opah dalam keadaan mcm tu..
opah kata lutut dia sakit.. almaklum orang tua, sakit lutut tu wajib kot?

aku taw lutut opah sakit, dan mmg cara dia utk pura2 xsakit
pernah sekali dia demam, tp dye tetap gagahkan diri utk tnjkkan diri dia sihat walafiat
dah masak sangat perangai dia, mak ajak opah utk tinggal bersama..
dan dia menjawab 'sama aje, aku ddk sane sorg, sini pn sorg'
mak terdiam.. mak taw opah xkan duduk kt Teluk Intan jika tiada peneman di rumah

seperti biasa rumah opah dipenuhi dengan habuk2 rumah lama..
mak, aku dan adik aku tolong kemaskan seperti biasa..
opah paksa kan diri dia bangun ..dah agak da, dia msty pakse pnyer..
dia bgn amekkan air oren peberet dia.. aku rase aku yg belikan tuk dia kt pasaraya Halida
dia kata 'aku boleh jln, tp perlahan je'
mak pon iyakan jer..

petang Rabu yg lepas mak aku telefon aku..
dan kata kaki opah sebenarnya patah..
makngah dtg lawat opah dan bawa opah ke klinik..
aku rasa makngah paksa opah kot, klu x xdenyer opah nak g klinik tu
terkejut jgk aku dengar berita n.. dan tiba-tiba aku terpikir..
mcm mane la kaki opah bleh patah n? terjatuh kot?ye le tu, mane taknyer, mata rabun haa
nasib baik la makngah aku bawa opah k klinik dan check
klu xbawak ntah ape la jadi kat opah ea.. hmm

mak ckp opah kene tahan kat wad..
makngah bawak opah k Hospital Teluk Intan
senang mak boleh tengok2 kan opah lepas balik kerja..
nasib la aku duduk jauh, kt Melaka n..
klu dekat aku da balik da tgk2 kan opah..
hai nasib2..

Jumaat yg lepas aku dpt call dr angah..
angah kate opah nak kene wat operation kaki dia.. masuk besi katenyer
dan dia suruh aku doakan keselamatan opah..
"Selamatkanlah opah aku ya Allah, amin"
dan petang tu pula angah call aku lg...
dia kate opah x jd operate, psl doktor kate heartbeat opah x stable
klu operate gak mau 50-50 jerk jadinyer.. so doktor xnak amik risiko..
xjd laa operate..tp pape pon I'm still pray for my grandma's bless..
hope she will fine.. dan itulah opah aku yg still ada..
lepas opah belah abah meninggal dunia 2 thn yang lepas.. Alfatihah

kpd yg membaca entry n, minta jasa baik readers tuk sama-sama doakan kesejahteraan opah saya..
dan terima kasih kerana membaca blog yg ntah hape2 n..
thx

gaya comel opah.. 2 thn yg lalu..

L o s t

pernahkah anda kehilangan barang? dan apakah reaksi anda? geram? sakit hati? marah? mencarut2?
semestinya kan? dan if you know, that is what I felt after I lost my laptop bag!

yes, just lost my laptop bag couple of days ago.. and it had lost with full of mysterious.
dan aku terasa geram bilaa asekk pikirr plot2 kehilangan bag laptop aku.. grr!!
it is not just my laptop bag, but the bag have the most important things in my life.. hardisk :(

I saved a lots of memories in my external.. all my musics and others..
all my software that I've been collect since my school time.. my games.. hmm :(
I don't care about all these folder.. but the important is all my pictures :(
got lots of pictures I saved since form 4 untill now.. and it's all gone..

why I said this lost is so mysterious? ok first thing look at this pictures


waktu jumaat yg lepas, there's and induction ceremony for the newbie.. and as a multimedia biro,
it is my duty to make a montage for the ceremony
I decided to use my laptop since I had saved all the file inside there, beside I used to use my own gadget
rather than using other's

I put the bag under the speaking box.. it is in front of the stage.. lots of people are watching you when you are in the stage
so I think it is safe .. really2 safe place to put..
and then my lecturer said there's an extra food at level 14.. so my friends and I went to eat
I never thought the event is getting over soon.. and then I got a phone call
the MT's incharge said 'aizat, laptop kau, dtg cpt'

after I went down, I just realize the event is over. and my laptop had been taken out from the hall
and the hall is LOCK... I asked my friend, where's my laptop bag?
and she said 'eh ade k? sorry  perasan..'

next morning, I search my laptop bag and it I just realize that my laptop bag is missing...
mmg time tu rasa dunia n mcm tunggang terbalik.. mane tak nya brg yg kita beli
hasil dr duit kita sendiri, brg yg kita syg hilang begitu je..
I asked the technician, but the technician said nothing.. he never see my bag

who took my bag? who is the thief? that is the good question to talk...

ask you can see there are no people can see my laptop bag.. and it is possible to see because it is behind the box, and behind the audience's sight..
so who are manage to see my bag? who manage to take it without other's people attention?
cleaner? there is no cleaner working on saturday.. apetah lagi jumaat malam sabtu..
bcoz it is public sector isn't?

aku tak la menuduh tp suspek utama yg mengambil bag laptop aku hanyalah TEHCNICIAN sahaja..
psl apa? there's a prove for me to say something like that..

1. hanya technician yg akan nampak bag laptop aku psl dyorg yg akan naik pentas dan kemas pentas e.t.c simpan microphone yg digunakan.. btul x?

2. technician je yg pegang kunci hall, dan ada authority tuk bukak dan kunci hall.. so probability klu dyorg nampak bag lptop aku, dyorg bleh bukak hall dan amek

3. malam jumaat hilang, pagi jumaat tu ade PPKP, so sape yg bukak hall tu dlu?confirm technician.. coz dyorg yg setup laptop tuk event PPKP.. ade probability dyorg jmpe bag aku dan ambik pada pagi tu jgk..

aku x rasa student akan ambik coz walaupun student ramai, dyorg x naik atas pentas..
confirm student x naik pentas coz xde sebab pon nak naik pentas .. lgpon bdk baru kan..
dan bila aku tnyer kt technician dyorg kata x jmpe.. dan kate student ramai, mesty dyorg ambik..
logik k? ye ke?

but what I'm gonna say, xde prove dyorg yg ambik kan event klu btul technician yg ambik
so ape na wat? tawakal.. kita tgk kt akhirat nanty.. kita tggu penentuanNya
mane taw kt akhirat kau junjung bag lptop aku kt padang masyar :)

kepada si tuan punya badan yang mencuri
ingat2 la... tiada siapa yg suka kan pencuri...klu ikut hudud da kene potong tangan dah
masih x terlambat klu na pulangkan balik bag aku.. I'm willing to forgive you as you give what is belong to me :)

ingat2 la, hidup n umpama roda, ari n ari aku, mgkin ari kau si pencuri akan tiba.. mgkin lg terukk dr aku.. :)
mintak2 kau taubat la sblm terlambat..

'Ya Allah, lembutkan lah hati org yg mengambil bag laptop ku untuk memulangkan apa yg aku miliki.. sesungguhnya hanya Kau yg ku minta pertolongan..  dan kpd kau aku sembah... amin'

p/s accumulate lost = RM6++ (HD,BB accessories,Bluetooth mouse,bag)

Cantik x saya?? click la :D

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Marina Bay, Manjung for raya ke-4

heaven gila, da la dpt shoot2.. pastu dpt mkn free...
terbaek2~~ hehehe :D











blik dr manjung trus baraan dgn bdk2 kg.. hehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri! :)

ATTENTION, before you read this entry, please play this song untuk menambahkan lagi ke'feeling'an
mood anda untuk berhari raya .. songs covered by Zee Avi.. thank you :D



Assalamualaikum semua.. :)
Dear followers and readers.. I'm here stand by to wish you all
Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Salam Kemerdekaan ke-54 ..

this is my kad raya for this year. hehe jadi le, gune style moden

Berkawan adalah perkara yang amat menyeronokkan..suka duka di kongsi bersama
dan itulah yang menjadikan hubungan 'kawan' itu menjadi rapat dan erat
sesungguhnya tika ketika anda semua berkawan dgn saya...
dan saya telah melukai kalian semua secara sedar atau tidak..
di hari lebaran yang mulia ini saya ingin menyusun sepuluh jari ingin
kpd kawan2 sy di seluruh duniaaa!!

MEMOHON MAAF SECARA IKHLAS DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA KE HUJUNG KAKI

Tidak kiralah anda semua kenal saya mahupun tidak,
dan jika yang mengenali diri ini mungkin sudah tahu yang saya selalu bergurau..
dan dalam gurauan itu mungkin adalah biasa bagi saya, tetapi kadang2 kala kasar pada orang lain..
ingin sekali lagi saya meminta maaf dari kalian semua..
dan terpulanglah untuk anda semua memaafkan saya.. saya terima.. :)

dan kesempatan ini saya juga ingin menyatakan..
sekiranya anda ade duit lebih.. jgn lupe untuk memberikan saya duit raya..
ahakz.. walaupun saya da besar, tp saya masih belum bekerja dan layak untuk mendapatkan duit raya..
hahahaha :D

dan kpd yg xcukup pose sebulan tu, jgn hrp aku na wish selamat hari raya..
xlayak kot nak beraya .. mwahaha so ganti2 la cepat ea.. :)

ok sampai di sini sahaja..assalam :)

PSP 3002 full set to let go


I just want to let go my PSP
seldom use..
no scratch .. in perfect condition

price - RM650 (slighly nego)

what you get?
-psp
-charger
-cabel
-memorycard 16G
-hard cover plastic
-box
-pouch bag

for more info and detail refer this link PSP 3002

Majlis Berbuka Puasa & Perasmian Masjid Sg. Jejawi oleh DYMM Raja Nazrin




pernahkah anda semua berbuka puasa di masjid? dan tertanyakah anda bila kali terakhir berbuka puasa di masjid?
dan secara jujurnya aku pon dah lame x berbuka di masjid, dan last aku berbuka di masjid mase aku masih kecil.. tu pn psl VVIP dtg kt tlk intan tuk berbuka puasa.. hehe
mane tak nya, kalau berbuka di rumah lagi syok, ditambah pula dgn makanan yg lebih syokk dr masjid.. baik berbuka puasa kt rumah dr masjid.. btul x? haha

dan pada 23 hb, aku telah menghadiri satu majlis berbuka puasa dengan DYMM Raja Nazrin..
di kesempatan itu juga masjid Sg. Jejawi yg baru siap dibina akan dirasmikan oleh Tuanku..
oleh kerana bpk aku in charge dlm pengurusan majilis, so die pon ajak aku join
tinggal la mak aku berbuka sorg2.. hehehe
actually aku xtaw kt mane sg jejawi n.. pernah denga tp xpernah pegyy
sampai2 aku bru taw area2 seberang perak ropenyer.. hahaha
dan setibanya aku kt masjid sg. jejawi, da nampak da ramai org rebut2 nak cri tempat berbuka
almaklum VVIP datang bru la nak ramai kan? baru la mkn nak grand kan? haha #LOL

pada first Ramadhan, aku berbuka di surau depan umah opah aku, tu pon pasal opah aku turn moreh,
dapat la merasa berbuka kt surau, klu tak idaknyer aku nak g berbuka kt surau.. hehe
dan ingin ditekankan kat sini, berbuka di surau dan masjid sgt lah lain
klu kat surau, lps azan jek bleh balun mkn berat2.. hahaha
klu kt masjid, kene mkn ringan2 dlu, ikut sunnah Nabi.. lps solat maghrib, haa melantakk la kome puas2~

** bru aku taw mcm n ropenyer berbuka di masjid.. huk3 slme n dok berbuke kt umah jekk.. sgt sedih~~

The Radiance ; 1st MEBA megazine

no komen.. it took me for the whole this semester to create and design this book
alhamdulillah it done already.. hope the printing will be 100% like this.. aminn
but it doesn't satisfy me at all.. got lots of weakness and flaw.. and some of content in this book
hurm lantak la.. janji siap.. great work for the team, :)

back

front cover

1st page



















comment about the design? simple right? i just wanna bring some executive view to this meba..
as this association will work for the executive for the future... so I choose black for the smart look and purple as UiTM's colour theme...

Archives

Blogroll

Followers

Search This Blog