Selamat Hari Raya Aidilfitri! :)

ATTENTION, before you read this entry, please play this song untuk menambahkan lagi ke'feeling'an
mood anda untuk berhari raya .. songs covered by Zee Avi.. thank you :D



Assalamualaikum semua.. :)
Dear followers and readers.. I'm here stand by to wish you all
Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Salam Kemerdekaan ke-54 ..

this is my kad raya for this year. hehe jadi le, gune style moden

Berkawan adalah perkara yang amat menyeronokkan..suka duka di kongsi bersama
dan itulah yang menjadikan hubungan 'kawan' itu menjadi rapat dan erat
sesungguhnya tika ketika anda semua berkawan dgn saya...
dan saya telah melukai kalian semua secara sedar atau tidak..
di hari lebaran yang mulia ini saya ingin menyusun sepuluh jari ingin
kpd kawan2 sy di seluruh duniaaa!!

MEMOHON MAAF SECARA IKHLAS DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA KE HUJUNG KAKI

Tidak kiralah anda semua kenal saya mahupun tidak,
dan jika yang mengenali diri ini mungkin sudah tahu yang saya selalu bergurau..
dan dalam gurauan itu mungkin adalah biasa bagi saya, tetapi kadang2 kala kasar pada orang lain..
ingin sekali lagi saya meminta maaf dari kalian semua..
dan terpulanglah untuk anda semua memaafkan saya.. saya terima.. :)

dan kesempatan ini saya juga ingin menyatakan..
sekiranya anda ade duit lebih.. jgn lupe untuk memberikan saya duit raya..
ahakz.. walaupun saya da besar, tp saya masih belum bekerja dan layak untuk mendapatkan duit raya..
hahahaha :D

dan kpd yg xcukup pose sebulan tu, jgn hrp aku na wish selamat hari raya..
xlayak kot nak beraya .. mwahaha so ganti2 la cepat ea.. :)

ok sampai di sini sahaja..assalam :)

PSP 3002 full set to let go


I just want to let go my PSP
seldom use..
no scratch .. in perfect condition

price - RM650 (slighly nego)

what you get?
-psp
-charger
-cabel
-memorycard 16G
-hard cover plastic
-box
-pouch bag

for more info and detail refer this link PSP 3002

Majlis Berbuka Puasa & Perasmian Masjid Sg. Jejawi oleh DYMM Raja Nazrin




pernahkah anda semua berbuka puasa di masjid? dan tertanyakah anda bila kali terakhir berbuka puasa di masjid?
dan secara jujurnya aku pon dah lame x berbuka di masjid, dan last aku berbuka di masjid mase aku masih kecil.. tu pn psl VVIP dtg kt tlk intan tuk berbuka puasa.. hehe
mane tak nya, kalau berbuka di rumah lagi syok, ditambah pula dgn makanan yg lebih syokk dr masjid.. baik berbuka puasa kt rumah dr masjid.. btul x? haha

dan pada 23 hb, aku telah menghadiri satu majlis berbuka puasa dengan DYMM Raja Nazrin..
di kesempatan itu juga masjid Sg. Jejawi yg baru siap dibina akan dirasmikan oleh Tuanku..
oleh kerana bpk aku in charge dlm pengurusan majilis, so die pon ajak aku join
tinggal la mak aku berbuka sorg2.. hehehe
actually aku xtaw kt mane sg jejawi n.. pernah denga tp xpernah pegyy
sampai2 aku bru taw area2 seberang perak ropenyer.. hahaha
dan setibanya aku kt masjid sg. jejawi, da nampak da ramai org rebut2 nak cri tempat berbuka
almaklum VVIP datang bru la nak ramai kan? baru la mkn nak grand kan? haha #LOL

pada first Ramadhan, aku berbuka di surau depan umah opah aku, tu pon pasal opah aku turn moreh,
dapat la merasa berbuka kt surau, klu tak idaknyer aku nak g berbuka kt surau.. hehe
dan ingin ditekankan kat sini, berbuka di surau dan masjid sgt lah lain
klu kat surau, lps azan jek bleh balun mkn berat2.. hahaha
klu kt masjid, kene mkn ringan2 dlu, ikut sunnah Nabi.. lps solat maghrib, haa melantakk la kome puas2~

** bru aku taw mcm n ropenyer berbuka di masjid.. huk3 slme n dok berbuke kt umah jekk.. sgt sedih~~

The Radiance ; 1st MEBA megazine

no komen.. it took me for the whole this semester to create and design this book
alhamdulillah it done already.. hope the printing will be 100% like this.. aminn
but it doesn't satisfy me at all.. got lots of weakness and flaw.. and some of content in this book
hurm lantak la.. janji siap.. great work for the team, :)

back

front cover

1st page



















comment about the design? simple right? i just wanna bring some executive view to this meba..
as this association will work for the executive for the future... so I choose black for the smart look and purple as UiTM's colour theme...

Masjid Besi Putrajaya


My Dream : Honda CBR1000rr






amacam? meleleh x air liur tgk moto n? urghhhh unfortunately, price too high and can't afford it..
by the way it is just my dream, but I will go for it, klu ade rezeki.. hihi
love the Repsol design, sgt kool weh, dan agak gempak klu bwk round kampung..
hoho dan ape yg ku inginkan adalah bunyi angin ketika memecut, zasssssssss~ :D

Kalau Perempuan Kata...


Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Kalau perempuan kata: Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi: - kereta abang kene tarik ke...?
- MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH.
- "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"



hehe yeke ayat tersirat n? gurls, do comment plzz :D

Saje edit! hehe

I search thru google for standard Perodua Kelisa picture
but it didn't exist! don't believe it? see it for ur self, cume yg ada hanyalah yg ade custom
klu ade pon versi kecik.. xde pon yg besaw2... hadoii =.=
so I snap for my self, leh wat custom.. ehehehe
papepon nih just my imagination, using TE37 offset sport rim
how I wish to have it on mine badly... aaaaaa
nih edit btol2... ahahaha using TE37

nih edit suke2.. using P1 Buddy club rim
sape ade 2 riban? pinjam2.. hahaha

Blogroll

Followers

Search This Blog