L o s t

pernahkah anda kehilangan barang? dan apakah reaksi anda? geram? sakit hati? marah? mencarut2?
semestinya kan? dan if you know, that is what I felt after I lost my laptop bag!

yes, just lost my laptop bag couple of days ago.. and it had lost with full of mysterious.
dan aku terasa geram bilaa asekk pikirr plot2 kehilangan bag laptop aku.. grr!!
it is not just my laptop bag, but the bag have the most important things in my life.. hardisk :(

I saved a lots of memories in my external.. all my musics and others..
all my software that I've been collect since my school time.. my games.. hmm :(
I don't care about all these folder.. but the important is all my pictures :(
got lots of pictures I saved since form 4 untill now.. and it's all gone..

why I said this lost is so mysterious? ok first thing look at this pictures


waktu jumaat yg lepas, there's and induction ceremony for the newbie.. and as a multimedia biro,
it is my duty to make a montage for the ceremony
I decided to use my laptop since I had saved all the file inside there, beside I used to use my own gadget
rather than using other's

I put the bag under the speaking box.. it is in front of the stage.. lots of people are watching you when you are in the stage
so I think it is safe .. really2 safe place to put..
and then my lecturer said there's an extra food at level 14.. so my friends and I went to eat
I never thought the event is getting over soon.. and then I got a phone call
the MT's incharge said 'aizat, laptop kau, dtg cpt'

after I went down, I just realize the event is over. and my laptop had been taken out from the hall
and the hall is LOCK... I asked my friend, where's my laptop bag?
and she said 'eh ade k? sorry  perasan..'

next morning, I search my laptop bag and it I just realize that my laptop bag is missing...
mmg time tu rasa dunia n mcm tunggang terbalik.. mane tak nya brg yg kita beli
hasil dr duit kita sendiri, brg yg kita syg hilang begitu je..
I asked the technician, but the technician said nothing.. he never see my bag

who took my bag? who is the thief? that is the good question to talk...

ask you can see there are no people can see my laptop bag.. and it is possible to see because it is behind the box, and behind the audience's sight..
so who are manage to see my bag? who manage to take it without other's people attention?
cleaner? there is no cleaner working on saturday.. apetah lagi jumaat malam sabtu..
bcoz it is public sector isn't?

aku tak la menuduh tp suspek utama yg mengambil bag laptop aku hanyalah TEHCNICIAN sahaja..
psl apa? there's a prove for me to say something like that..

1. hanya technician yg akan nampak bag laptop aku psl dyorg yg akan naik pentas dan kemas pentas e.t.c simpan microphone yg digunakan.. btul x?

2. technician je yg pegang kunci hall, dan ada authority tuk bukak dan kunci hall.. so probability klu dyorg nampak bag lptop aku, dyorg bleh bukak hall dan amek

3. malam jumaat hilang, pagi jumaat tu ade PPKP, so sape yg bukak hall tu dlu?confirm technician.. coz dyorg yg setup laptop tuk event PPKP.. ade probability dyorg jmpe bag aku dan ambik pada pagi tu jgk..

aku x rasa student akan ambik coz walaupun student ramai, dyorg x naik atas pentas..
confirm student x naik pentas coz xde sebab pon nak naik pentas .. lgpon bdk baru kan..
dan bila aku tnyer kt technician dyorg kata x jmpe.. dan kate student ramai, mesty dyorg ambik..
logik k? ye ke?

but what I'm gonna say, xde prove dyorg yg ambik kan event klu btul technician yg ambik
so ape na wat? tawakal.. kita tgk kt akhirat nanty.. kita tggu penentuanNya
mane taw kt akhirat kau junjung bag lptop aku kt padang masyar :)

kepada si tuan punya badan yang mencuri
ingat2 la... tiada siapa yg suka kan pencuri...klu ikut hudud da kene potong tangan dah
masih x terlambat klu na pulangkan balik bag aku.. I'm willing to forgive you as you give what is belong to me :)

ingat2 la, hidup n umpama roda, ari n ari aku, mgkin ari kau si pencuri akan tiba.. mgkin lg terukk dr aku.. :)
mintak2 kau taubat la sblm terlambat..

'Ya Allah, lembutkan lah hati org yg mengambil bag laptop ku untuk memulangkan apa yg aku miliki.. sesungguhnya hanya Kau yg ku minta pertolongan..  dan kpd kau aku sembah... amin'

p/s accumulate lost = RM6++ (HD,BB accessories,Bluetooth mouse,bag)

Cantik x saya?? click la :D

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Marina Bay, Manjung for raya ke-4

heaven gila, da la dpt shoot2.. pastu dpt mkn free...
terbaek2~~ hehehe :D











blik dr manjung trus baraan dgn bdk2 kg.. hehe

Blogroll

Followers

Search This Blog