Pasha ft. Adel - Penghujung Cintaku (Video Clip)



I don't care if you say I'm the Indon song's lover
and I don't care if you say that I hate local music
this song is my fav ever and ever .. hehe :D

Part 5, after a month

I started my part 5 on 12 September, pejam celik mkn tido, tgk2 da sebulan dah? 
oh gosh, time is running out too fast isn't?
starting my new sem after a long long break (i shud called them cuty panjangg) isn't easy as I though
mana lah taknya otak yang dah lama stop utk berfikir dan berkubur selama 4 bulan,
nak aktifkan balik otak n mmg susah.. ate rase bengap bebeno teman rase~ T__T

waktu sem 1 kot.. matang x muke saye? haha

And guess what? I became the class rep.. haha so the name 'moni' suit me back :D
but actually I hate to be one because there's much work that I need to carry on..
di tambah pula dengan otak yang bebal, dan kerja yang super crappy.. puff~
ape rase anda? rase mcm nak pancitkan tyr keta org then tiupp sampai angin penuh balik..
ok yg itu mmg xde keje.. haha

and for me, become a class rep is full of responsible.. why? at the start, I shud collect all the book's money and at the period, I will paid on behalf of my class.. 
plus I need to photostats all the slides for my class members...
hah~ sangat nonsense... mentang2 la aku class rep, aku kene buat sume ye?
and I wonder if I become a Prime Minister, shud I appoint myself as the Minister of Health? am I also the Minister of Communication? and also Minister of Education? haha
tidakk sama sekali, so that why we shud make it easy, create the organisation...we learn about organisation isn't? why don't we apply it?

apa yang aku buat? haha aku appoint other members to become the AJK for each subject..
so that I don't need to penin2 na pikir dan uruskan semua hal subjek yg aku ambik..
Madam Loo know about what I did.. so she asked to me, "abis class rep buat kerja ape?"
dlm ati aku nak je jwb, that is not class rep's job specification.. because I'm director of this class
eh class rep n director k? bukan company je ade director? haha msty tertanye2 kan..
I'm saying in terms of Law..Mdm Loo once said.. "you don't know anything,,better SHAADAPP!!"
so we have specialized job over here.. baru la senang kan? tadaa! :D

yg n sem 3 kot.. haha sengal je clas aku n


tp xde la aku n kejam sgt sume kerja na lepaskan kt org.. so AJK yg aku appoint hanya uruskan duit buku
psl aku takot na pegang duit banyak2.. dan pernah wak kata kat aku, dye pegang 10k duit buku
ce pikir klu 10k tu hilang.. mane na cekau duit nak byr blik?? haishh
so aku xnak la tanggung risiko pegang duit byk2.. plus duit rumah sewa pn aku yg uruskan...
duit tuu~~ jgn laa main2.. nih je la cara yg aku rase better utk kurangkan risiko tersebut..

so duit clas aku pegang.. haa n la keje aku, act as a treasury in my class.. so klu korg xde duit
cari aku.. pesai pa nak cri aku ? psl aku bukan na bg korg pnjam, tp aku bleh tnjk jek kt korg.. 
psl ape? psl suke hati aku la.. aku kan director.. hahaha
so kpd AJK aku yg baru aku lantik, terimasss byk2 kerana tlah berjaya menjalankan tugass..
dan selamat bertugas! gambatte! haha

p/s hanya Allah shj yg mampu mmblasnyer..aku xmampu.. takat blanje coconut shake tu bleh kot.. haha  insyallah

Opah

Minggu lepas aku pulang ke kampung halaman..
dan selepas tersesat pasal masuk exit yang salah, aku sampai kt rumah around 11p.m.
ditambah pula dengan silap masuk jalan pasal jalan pulang bengkang bengkok mcm taik kucing
dan signboard yg kurang dilihat utk mat speed mcm aku..
hikmah disebalik aku sesat, aku sempat berjumpa dgn member sekampung aku, amir..
dah jadi abang long highway KESAS katenyer.. tggu je la org PEKIDA cri ko kat bandar puteri tu.. mwahaha

dan keesokan harinya around 3pm, aku pulang k rumah opah..
dan itu adalah salah satu tujuan aku pulang k rumah.. ade dlm list aku kot
psl b4 aku balik Melaka aku x sempat na jmpa opah kt Kg Gajah..

sesampai jek kt umah opah, aku nampak opah mengesot..
opah xlarat na bukak pintu pagar, tu pn aku panjat pagar amek kunci kt dlm umah dye..
terkejut jugak aku tgk opah dalam keadaan mcm tu..
opah kata lutut dia sakit.. almaklum orang tua, sakit lutut tu wajib kot?

aku taw lutut opah sakit, dan mmg cara dia utk pura2 xsakit
pernah sekali dia demam, tp dye tetap gagahkan diri utk tnjkkan diri dia sihat walafiat
dah masak sangat perangai dia, mak ajak opah utk tinggal bersama..
dan dia menjawab 'sama aje, aku ddk sane sorg, sini pn sorg'
mak terdiam.. mak taw opah xkan duduk kt Teluk Intan jika tiada peneman di rumah

seperti biasa rumah opah dipenuhi dengan habuk2 rumah lama..
mak, aku dan adik aku tolong kemaskan seperti biasa..
opah paksa kan diri dia bangun ..dah agak da, dia msty pakse pnyer..
dia bgn amekkan air oren peberet dia.. aku rase aku yg belikan tuk dia kt pasaraya Halida
dia kata 'aku boleh jln, tp perlahan je'
mak pon iyakan jer..

petang Rabu yg lepas mak aku telefon aku..
dan kata kaki opah sebenarnya patah..
makngah dtg lawat opah dan bawa opah ke klinik..
aku rasa makngah paksa opah kot, klu x xdenyer opah nak g klinik tu
terkejut jgk aku dengar berita n.. dan tiba-tiba aku terpikir..
mcm mane la kaki opah bleh patah n? terjatuh kot?ye le tu, mane taknyer, mata rabun haa
nasib baik la makngah aku bawa opah k klinik dan check
klu xbawak ntah ape la jadi kat opah ea.. hmm

mak ckp opah kene tahan kat wad..
makngah bawak opah k Hospital Teluk Intan
senang mak boleh tengok2 kan opah lepas balik kerja..
nasib la aku duduk jauh, kt Melaka n..
klu dekat aku da balik da tgk2 kan opah..
hai nasib2..

Jumaat yg lepas aku dpt call dr angah..
angah kate opah nak kene wat operation kaki dia.. masuk besi katenyer
dan dia suruh aku doakan keselamatan opah..
"Selamatkanlah opah aku ya Allah, amin"
dan petang tu pula angah call aku lg...
dia kate opah x jd operate, psl doktor kate heartbeat opah x stable
klu operate gak mau 50-50 jerk jadinyer.. so doktor xnak amik risiko..
xjd laa operate..tp pape pon I'm still pray for my grandma's bless..
hope she will fine.. dan itulah opah aku yg still ada..
lepas opah belah abah meninggal dunia 2 thn yang lepas.. Alfatihah

kpd yg membaca entry n, minta jasa baik readers tuk sama-sama doakan kesejahteraan opah saya..
dan terima kasih kerana membaca blog yg ntah hape2 n..
thx

gaya comel opah.. 2 thn yg lalu..

Blogroll

Followers

Search This Blog